home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Bewoners in gesprek met het projectteam

Op 12 en 13 oktober organiseerden we twee infomarkten in Tongeren en Riemst waar omwonenden hun vragen konden stellen aan het projectteam.

In totaal zijn zo'n 70 bewoners langsgekomen voor een uitgebreid en persoonlijk gesprek met een van de projectleden. Via een presentatie werd het projectvoorstel Ventori toegelicht en was er gelegenheid om individuele vragen te stellen. Er kwamen verschillende vragen binnen over de locaties van windturbines en hoe deze keuzes tot stand zijn gekomen. Daarnaast waren er vragen over geluid en slagschaduw. Alle uitleg over de locaties, het regelgevend kader en het gezamenlijke milieuonderzoek zijn terug te vinden op de website bij veelgestelde vragen. 

Uiteraard is het begrijpelijk dat er bezorgdheden zijn rond de komst van windturbines. Het projectteam blijft daarom aanspreekbaar voor vragen of opmerkingen. Voor wie niet bij de infomarkt kon zijn, is het altijd mogelijk om contact op te nemen via info@ventori.be.

Tot 13 november 2021 lag de aanmelding van het milieuonderzoek ter inzage bij de dienst MER. Tot die tijd kon iedereen suggesties voor het onderzoek indienen. Suggesties doorgeven is niet meer mogelijk, maar je kan de aanmelding nog bekijken via de website www.omgeving.vlaanderen.be/mer-dossierdatabank. In de databank kan je het dossier vinden door het dossiernummer PR3412 in te geven.