Mogelijkheid tot inspraak

Als initiatiefnemers willen we het project Ventori samen met alle betrokkenen realiseren.  De eerste stap is de mogelijkheid tot inspraak op het milieuonderzoek. Iedereen kan opmerkingen geven op de onderzoeksplannen die voorliggen, en suggesties meegeven die het onderzoek kunnen bijsturen. 

De aanmelding staat voor 45 dagen openbaar op de website van Team MER. Het dossier is te vinden onder referentienummer "PR3412". In deze fase kan iedereen zijn of haar suggesties meegeven over de methodiek van het milieuonderzoek. Dit kan rechtstreeks aan team MER op het e-mailadres mer@vlaanderen.be. Na afloop van de 45 dagen verzamelen zij alle reacties in een advies. Meer informatie vind je bij de veelgestelde vragen

 

 

 

 

 

 

 

Inkijken in je gemeente

De aanmelding ligt ter inzage in de gemeenten Tongeren en Riemst, waar project Ventori gepland staat, en in de naastgelegen gemeenten Bilzen en Hoeselt.

  • In Tongeren kun je het dossier op afspraak digitaal inkijken op de dienst Ruimtelijke Ordening van de stad Tongeren (Administratief centrum Praetorium, Maastrichterstraat 10, 3700 Tongeren).
  • In Bilzen is de aanmelding tijdens kantooruren te bekijken bij de stedelijke milieudienst (Schureveld 19, 3740 Bilzen)

 

Stel je vraag op de informatiemarkt

Op 12 oktober organiseren we een infomarkt in Tongeren, op 13 oktober in Riemst. Alle omwonenden worden uitgenodigd om langs te komen en rechtstreeks in gesprek te gaan met het projectteam van Ventori.