home-page

Investeer mee in groene energie

Duurzame energie een duwtje in de rug geven en mee delen in de opbrengst van windenergie? Dat kan. Buurtbewoners krijgen de kans om coöperant te worden van het nieuwe windpark. Ze kunnen investeren in Ventori en kunnen rekenen op een jaarlijks rendement op die investering. Verschillende projectontwikkelaars geven omwonenden de mogelijkheid om mee te participeren in Ventori.

Bij de realisaties van haar windenergieprojecten werkt Limburg win(d)t NV samen met de coöperatieve vennootschap Limburg wind CV om zo burgers mee te laten investeren in haar projecten én mee te laten genieten van de voordelen van windenergie. Een aandeel kost €125 en je kan er maximum 26 kopen. Alle informatie en het inschrijvingsformulier zijn te vinden op de website van Limburg wind CV. 

Lees verder op de website van Limburg wind CV

Buurtbewoners kunnen bij Eneco participeren in windparken. Dat kan als burger in een (burger)coöperatie of door deel te nemen aan een unieke crowdlending. Door een klein bedrag te investeren in het project krijg je elk jaar een financieel rendement. Op het einde van de periode krijg je uiteraard ook je investeringsbedrag terug. Zo vloeit een deel van de opbrengst van de windenergie rechtstreeks terug naar jou als investeerder.

Lees verder op de website van Eneco  

Lumiwind werd opgericht als coöperatieve vennootschap om particulieren en bedrijven de mogelijkheid te geven aandeelhouder te worden voor hernieuwbare energieprojecten, en te delen in de mogelijke opbrengsten. Beleggen kan al vanaf € 25 en tot maximaal € 10.000 per aanbieding. Lumiwind is dus voor iedereen toegankelijk, zowel voor particulieren als bedrijven.

Lees verder op de website van Lumiwind

Meer informatie

Investeren kan pas wanneer de vergunning voor het windpark afgeleverd wordt en is uiteraard volledig vrijblijvend. Het is mogelijk om al vanaf relatief lage bedragen in te stappen. Het model zorgt ervoor dat de investering in vergelijking met ‘gewone’ aandelen een beperkt risico kent en kan rekenen op een voordelig belastingregime. Maar net zoals bij elke investering is het natuurlijk aangeraden dat alle geïnteresseerden zich op voorhand grondig informeren.

Meer gedetailleerde info over de mogelijkheid om financieel te participeren in de windturbines volgt nog later in het traject.