home-page

Vier initiatiefnemers, één milieuonderzoek

64.000 gezinnen van groene, hernieuwbare en betaalbare stroom voorzien. Dat is de ambitie van windpark Ventori. Elicio, Eneco, Limburg win(d)t en Luminus slaan de handen ineen en onderzoeken samen de mogelijkheid om vijftien windturbines te realiseren langs de E313 in Tongeren en Riemst.

Het gebied in Tongeren en Riemst is een belangrijke locatie voor windenergie in Vlaanderen. Daarom zijn er in het verleden door de vier initiatiefnemers verschillende projecten geïnitieerd met een totaal van 28 windturbines. Op verzoek van de Vlaamse overheid, stad Tongeren, gemeente Riemst en provincie Limburg zijn alle oude plannen nu gebundeld in één nieuw project van 15 windturbines.  

15 
windturbines
   

   1
gezamenlijk
milieuonderzoek

64.000
gezinnen per jaar van
groene stroom voorzien

 

In één keer op de hoogte van project Ventori

Neem alle informatie eens rustig door met onze informatievideo. De betrokken projectleiders lichten hier in detail het project, de locaties, het milieuonderzoek en de contactmomenten toe. Uiteraard vind je alle informatie ook terug op deze website. 

 

 

Project Windvision 

Bijkomend bekijkt windenergiebedrijf Windvision de mogelijkheden voor twee windturbines in de industriezone Tongeren-Oost. De onderzoekstrajecten van Ventori en Windvision starten tegelijk en de milieueffecten worden gezamenlijk bestudeerd voor alle zeventien locaties. Het project Ventori doorloopt de meest uitgebreide onderzoeksprocedure met inspraakmogelijkheden. Windvision verkiest een meer beknopt onderzoek. Voor meer informatie over dit project kan je terecht op info@windvision.com.